maart 11, 2017 survival voor christelijke jongens en hun vader

Top survival voor christelijke jonge mannen en hun vaders

Als vader en zoon op survival voor christelijke jonge mannenDie stoere foto trekt steeds mijn aandacht als hij langskomt op Facebook of Instagram. Vader en zoon zetten samen een tent op. En dan die trotse tekst: Mijn vader en ik! Het gaat over een survival voor christelijke jonge mannen! Daar wil ik meer van weten.

Dat is de droom van iedere jonge man die gaat trouwen toch?  Met je vriendin loop je door de bossen te fantaseren over hoe het zou zijn als je daar met je zou zijn. Drie van die stuiteraars die dan voor en achter je rennen en met stokken in konijnenholen zitten te porren en het goed hebben met elkaar. En dat je daar dan trots gearmd achteraan loopt. Of je fantaseert dat je samen op de markt loopt en op een stoeprandje een zak stroopwavelkruimels leegeet?

Of was ik de enige die dat deed?

Ja zoons die dit lezen: dit doen vaders nog voordat je bestond!

Ik besef ook ineens dat vader en zoon beide de doelgroep zijn van deze website. Een vader van 38 kan immers prima een zoon van 15 hebben? En beide zijn ze dan christelijke jonge mannen!

Survival voor christelijke jonge mannen

Door die foto heb ik eens even contact opgenomen met de organisatoren van deze vaderzoonsurvival. En het leek me leuk om er eens iets over te schrijven. Want de thema’s die voorbijkomen in deze midweek  zijn de thema’s die ook in dit online platform voorbijkomen. Daarover hieronder meer.

Deze vaderzoonsurvival wordt georganiseerd door de HHJO. Ik kende ze eigenlijk nog niet terwijl ze toch al sinds 2004 bestaan. Vanuit de Hersteld Hervormde Kerken zijn ze verantwoordelijk voor het jeugdwerk binnen die kerken. Dus misschien kunnen we stellen dat de HHJO een broertje is van de HGJB en van JOP enzo. Tja jammer dat kerken zo gescheiden moeten opereren maar fijn dat er zoveel aandacht is voor de jonge mensen binnen de kerken.

In een mailwisseling met één van de organisatoren schrijft hij dat je niet lid hoeft te zijn van de hersteld hervormde kerk. Dus laat je verder gewoon lekker maken en schrijf je in.

Mijn vader en ik!

Flakkerend kampvuur, modderige schoenen, moe in heel je lijf. Achter je de tent, voor je een prachtig dal in de Ardennen. De schemer valt, de maan klimt boven de heuvels uit. Je denkt tevreden terug aan de lange dag. Aan de geur van versgebakken brood, toen je in het donker wakker werd. Aan de trotse blik van je vader, toen je hem door het touwparcours loodste. Aan de gesprekken met elkaar, aan het samen bikkelen.

Zo wordt deze survival voor christelijke jonge mannen aangekondigd. Klinkt avontuurlijk en spannend. En eerlijk gezegd voelde het ook wat ongemakkelijk. Denk dat veel vaders terugkijken op hun jeugd en er niet aan moeten denken om in echt diep in gesprek te zijn met hun vader. Omdat het toen gewoon heel anders ging. Vaders waren aan het werk, moeder was veel meer thuis, en als vaders thuiskwamen gingen ze gauw weer weg omdat ze in de kerkenraad zaten ofzo. Denk dat vaders dat nu anders aanpakken en anders willen ook richting hun kinderen. Gelukkig laten ook vaders zich minder leven door wat opgelegd wordt door de omgeving. Je gezin gaat voor de kerk dat is in mijn eigen omgeving wel het motto geloof ik.

Bovenstaand dus een goed pleidooi om mee te gaan. Vaders sleep je zoon mee, zoon sleep je vader mee. Hij betaalt deze keer die 185 euro per persoon.

De vaderzoonsurvival van de HHJO is een echt ‘doe’ programma. Kaart- en kompaslezen, oriëntatielopen, bivak bouwen, kampvuur maken, potje koken, door een high rope parcours klauteren, mountainbiken;  je bent voortdurend bezig. Dat is niet alleen leuk om samen te doen, het vraagt ook veel van jullie zelf en van jullie samen. Kom ontdekken hoe waardevol het is om zo als vader en zoon samen bezig te zijn.

De bezinning tijdens de survival gaat ook over het leven met God, de relaties binnen het gezin, seksualiteit, groeien naar zelfstandigheid, loskomen en toch in verbinding blijven, verantwoordelijkheid nemen en dragen, drank etc. Thema’s die in het dagelijks leven natuurlijk vaak voorbijkomen. Dus lichamelijk actief bezig zijn wordt afgewisseld met Bijbelstudie en gesprek.

Je komt er een stuk verder mee

Tja, das eigenlijk een zin die ik in mijn eigen praktijk voor jongerencoaching veel gebruik. Maar ik geloof dat je met dit deze survival voor christelijke jonge mannen echt een stuk verder gaat komen in relatie met elkaar. Alleen al het samen op pad zijn in een inspirerende en uitdagende omgeving als de Ardennen werkt al helend. De HHJO organiseert deze driedaagse in samenwerking met Outback Explorers. En die zijn dagelijks bezig met jongens en vaders in problematische situaties. Maar het wordt geen therapiesessie lijkt mij. Gewoon lekker samen bezig zijn en elkaar en God beter leren kennen. Op de site van HHJO kan je ook wat foto’s bekijken van vorig jaar.

Praktische zaken

We maken het even gemakkelijk voor je en brieven de praktische zaken door over deze survival voor christelijke jonge mannen.

Aanmelden kan via deze pagina .

Wanneer: in de meivakantie
Maandag 24 april tot en met woensdag 26 april
Aanvang: maandag 24 april 15.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Afsluiting: woensdag 26 april 15.00 uur

Voor wie:
Vader en zoon (maximaal 2) die tussen 30 april 2002 en 1 mei 2005 geboren zijn.

Stiekem

Stiekem hopen we natuurlijk dat deze vaders en zoons samen fan worden van onze website en facebookpagina. En we zouden het vreselijk tof vinden als er vaders en zoons zouden zijn die hun verhaal willen vertellen op deze website. Op info@christelijkejongemannen.nl kan je je verhaal sturen.
kampeerwereld.nl online gemakkelijk kampeerartikelen bestellen

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'.
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Dit is een website voor christelijke jongeren en christelijke jonge mannen. Uiteraard zijn er best veel websites te vinden waar jonge christenen terecht kunnen. En daar zitten hele mooie bij. Maar we proberen het ook vanuit een andere invalshoek denken we. Jij komt ook op…
  • UITERAARD IS DE EO JONGERENDAG AL WEER VOORBIJ! We zitten nog in 2016 maar de EO komt met het blijde bericht dat de kaartverkoop voor de EO-Jongerendag 2017 is begonnen! Is dit goed nieuws? Als je er van houdt wel natuurlijk! Daarom krijg je hieronder…
  • Marc-Jan van Dam leest met ons het boek ‘Een jongeman naar Gods hart’ geschreven door Jim George. Iedere week een hoofdstuk. Vandaag deel 4. in deel 2 werd de vraag gesteld of Jezus voor jou een levensbehoefte is. En in deel 1 kwam de vraag…
  • Een paar weken geleden schreven we deze vraag op: Moet de christelijke man een tijger zijn of een huiskat? Vandaag een antwoord. Even een citaat uit dat blog: Iemand wees mij op het initiatief van een andere site voor christelijke mannen. Een blog die er…

3 gedachten over “Top survival voor christelijke jonge mannen en hun vaders

  1. Klinkt interessant Chiel. Ik had zelf nog nooit van die survivalweekenden gehoord.

    Zou wel stoer zijn om samen met mijn zoon te doen als hij wat ouder is. Hij is nu 1 dus dat gaat deze keer niet lukken :-). Mooi dat er via de HHJO aandacht is voor deze doelgroep!

    1. Nou Andre, hopelijk bestaan de weekenden nog in ieder geval 13 jaar. Dan kan je meedoen. En anders kan je terecht bij de Outback Explorers. Ik hoorde vandaag dat nog plannen genoeg hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *