Scheren als je gevoelig bent voor prikkels en geluid

Ben jij gevoelig voor prikkels? Ben jij gevoelig voor geluid? Heel veel mensen zijn heel gevoelig voor prikkels. Sensaties op hun lijf bijvoorbeeld of prikkels aan de oren. Soms ben je dan hooggevoelig/hoogsensitief en soms past het bij hoogbegaafdheid, ADHD of Autisme. Hoe dan ook, die gevoeligheid kan je flink in de weg zitten. Want hoe moet je bijvoorbeeld scheren als je gevoelig bent voor prikkels en geluid? De elektrische tandenborstel zeurt ook door je kop, maar die kan je zonder problemen laten staan. Scheren kan een serieus probleem zijn voor gevoelige mensen.

Want als je echt gevoelig bent voor het geluid van een scheerapparaat kost het je veel energie ‘s morgens. Je kunt de energie beter bewaren voor de rest van de dag. En NIET scheren is ook de oplossing niet, want de kriebel die erbij komt als je je baard even laat staan kan ook flink veel last geven.

Voordeligscheren.nl‘ kwam met een blogje over scheren voor mensen met een gevoeligheid voor prikkels en dan noemen ze vooral autisme. Ik vul even aan met mijn eigen kennis over dit onderwerp.

Scheerapparaten met weinig geluid

Ze tippen dat de scheerapparaten van Philips het meest zachte geluid maken. Wie weet kan je daar je voordeel eens mee doen. Dus even dapper doen in de winkel en vragen of je het geluid mag horen. Laat het apparaat bijvoorbeeld eens over je hand lopen om te voelen of het een prettig gevoel is. En hou hem dicht bij je oren om de trilling en het geluid te voelen.
Als je het apparaat thuis laat bezorgen dan mag je hem ook binnen 7 dagen terugsturen als hij toch niet bevalt.

Nat scheren bij prikkelgevoeligheid

scheren als je gevoelig bent voor prikkels en geluid jonge mannen met autisme, hoogbegaafde jonge christelijke mannen
morguefile.com

Nat scheren is bij prikkelgevoeligheid waarschijnlijk prettiger. Het geluid van het apparaat valt in ieder geval al weg. En de meeste mensen vinden het rustige ‘geaai’ van het scheermes wel rustig en juist lekker. Maar als je gevoelig bent voor geluiden dan heb je vaak ook een gevoeligheid in je huid. Dus dan is het wel weer belangrijk dat je goed oplet bij de aanschaf van je mesjes.

De tip van voordeligscheren is dat je de mesjes van Gilette Fushion Proshield zou moeten gebruiken. Nu ik dit zo lees ga ik het ook eens proberen denk ik want ik heb snel last van vlekken en rode huid na het scheren. Het voordeel van deze mesjes zou namelijk zijn dat er stripjes op de mesjes zitten die een beschermend laagje achterlaten op je huid. Maar die je er ook voor behouden dat je te hard drukt en dat je huid dus te veel kapot gaat. De opperhuid is natuurlijk altijd de sjaak, maar hoe voorzichtiger hoe beter toch.

En wat mij zelf wel aanspreekt is dat deze mesjes ook een trimmertje op de achterkant hebben. Dus je kan je bakkebaarden ook netjes afsnijden zonder dat je daar toch weer zo’n lawaaiapparaat voor hoeft te pakken.

Scheren als je gevoelig bent voor prikkels en geluid

Geen man overboord dus. als je gevoelig bent voor geluid. Als jonge man moet je zelf uitzoeken wat het lekkerste voor je werkt. Maar je hoeft dus niet te blijven hangen bij het systeem dat je ooit gekregen hebt op je 14e verjaardag toen het tijd werd om te scheren.

Als je een hekel hebt aan geluid en prikkels moet je zelf een manier vinden om daar lekker mee om te gaan. Het hoort bij ‘zorgen voor jezelf’ waar jonge mannen gelukkig steeds beter in worden. En een aansteller ben je niet. Geloof niemand die dat zegt.

Lijkt het je wat? Je kan hier een startset kopen voor €7.95 (aanbieding). Heb je al meer lef en lijkt het je echt wat, dan kan je beter een wat grote set kopen in één keer. Das goedkoper. Het spaarsysteem waar ik eerder over schreef geld natuurlijk ook voor deze mesjes. En je weet het, als je van plan was te kopen doe het dan via deze link. Want de prijs blijft voor jou hetzelfde maar dit blog verdient er een paar centen aan. Onze vrienden van Coolblue hebben overigens ook scheerapparaten voor de gevoelige huid.

Vraagje: hoe zit het bij jou?

Kreeg jij je eerste scheermes of scheerapparaat van je ouders? Werd je getipt dat het wel eens tijd werd om te gaan scheren? Vertel eens?

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Toen ik snel de inhoud van mijn mailbox checkte zag ik een mail met als onderwerp: Een jas voor de regen. Associatief als ik ben kwam er direct het lied van Trinity in mijn hoofd: "ik wens jou..een jas voor de regen en een jas…
  • De Wehkamp is zo vriendelijk ons eraan te herinneren dat het volgende week de laatste week is van de Back2school campagne. Daarom tot 50 % korting op de schoolspullen. De gratis bezorging gaat pas in bij een besteding hoger dan 20 euro. Dus nadat je…
  • Het mooie weer is het land binnen gekomen dus weer tijd voor de zwembroek mannen! Een zwemfanaat ben ik persoonlijk helemaal niet. Maar goed, beetje kastelen bouwen en grachten graven op het strand vind ik wel prima als het zonnetje lekker schijnt. In dit blog…
  • Haha als je een echte hipster bent dan gaat de baard er weer af om 2017! Tenminste, dat kwam vandaag voorbij ergens. De echte baardmannen houden hun baard gewoon en maken hem nog woester of nog meer biky. Het is tenslotte het jaar van de…

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *