Kerstkaarten versturen via Greetz

Vorig jaar schreven we een blog over kerstkaarten sturen via Instagram. Deze kerst gaan we eens kijken hoe handig kerstkaarten versturen via Greetz in zijn werk gaat. Overigens stond de postbode vorige week ineens voor onze deur met een grote doos die ik toch echt recht op moest houden. Er zat een vaas met water en bloemen in. Geweldig, kan allemaal via internet. Verstuur ook een kaart via Greetz, dan ben je nog mooi op tijd. Voor 21.00 uur besteld, de volgende dag in de bus.

Kerstkaarten versturen is best hip

Een poos geleden hielden we een kleine niet representatieve poll via ons Instagram account en daaruit bleek dat de helft van de inzenders dit jaar wél kerstkaarten gaat versturen. De voorkeur gaat uit voor het ontvangen van échte post dus niet via je mailbox. En dat sluit mooi aan bij Greetz. Want zij zorgen ervoor dat de door jou gestuurde kaart netjes in de brievenbus van de ontvanger terecht komt. Echte post dus om deze kersttraditie in stand te houden. En ja, dus ook jonge mannen versturen kerstkaarten!

Hoe werkt het kerstkaarten versturen via Greetz

We kregen van Greetz een tegoedbon om een paar kerstkaarten te versturen zodat jullie kunnen zien hoe simpel het is. Nou bij binnenkomst op Greetz.nl is het even zoeken naar de kerstkaarten. De kersttaarten vallen mij sneller op. Dan maar terug naar boven en via het menu eens bij de ‘kaarten’ kijken. Ja, daar flapt een menu uit en vind ik de kerstkaarten.

Maar, wacht even. Ik kreeg een directe link van de aardige mensen van Greetz en daarmee kom ik op een andere pagina uit. He, dat is een veel mooiere pagina. Kijk hier kom ik terecht in een mooi stappenplan om zelf kerstkaarten te maken. Ikke zelf doen is toch altijd fijn.

Aan de slag dan maar

Via allerlei mogelijkheden komen we altijd uit op de pagina waar we de kerstkaarten maken kunnen. De duurste kaart krijgt het label ‘tip’. Ja, logisch. Fotocollage, laat ik daar net een bloedhekel aan hebben. De meeste mensen sturen dan zo’n opgefokte foto die snel geschoten is op die ene middag vorig jaar dat er sneeuw lag.  Alle ontwerpen zijn best leuk. Maar ik kies een eigen ontwerp. Dat is toch wat spannender en dan heb ik het gevoel dat ik zelf nog een kaart gemaakt heb. Ik kies een liggend formaat want ik vind dat leuker op een kast of aan een kaartenslinger staan.

Eigen ontwerp

  • Upload een eigen ontwerp/foto
  • Bewerk je foto met foto-effecten
  • Voeg eenvoudig kaders, stickers en versiering toe
  • Voeg je persoonlijke tekst toe
Dat klinkt allemaal niet heel moeilijk. Maar ik moet eerst kiezen of ik een ansichtkaart wil of een dubbele kaart. Ik ga even voor de dubbele wenskaart met een envelop. Dat is wel zo deftig. En ik klik op de knop ‘kaart bewerken’.
 Foto uploaden, tekst toevoegen het lukt allemaal. Al zitten de knoppen voor het toevoegen van de tekst etc. op een onduidelijke plek. Of eigenlijk is de knop om de foto’s op te laden te groot. De tekst kan je in allerlei kleuren opmaken. Maar verzin eerst de kleur en begin dan te typen, want het werkt niet als je de tekst in blok zet en dan een nieuwe kleur toewijst. Kleinigheidje.
Dan grijpt Greetz nog even de mogelijkheid om je te verleiden tot een grotere aankoop dan je eigenlijk van plan was. Maar als je die netjes negeert kom je uiteindelijk op de pagina waar je kan kiezen of je de kerstkaart naar jezelf wilt laten versturen zodat je nog iets in de envelop kunt doen of dat de kaart rechtstreeks naar de ontvanger gestuurd mag worden.

Ik kies ervoor om de kaart direct te versturen naar de ontvanger. Ik mag nog kiezen hoe snel en hoe duur ik de postzegel hebben wil.

Best leuk om een kerstkaart te sturen via Greetz.

Het is online en toch niet, dat maakt het wel grappig. Dus je hoeft de deur niet uit en je kan als je wilt midden in de nacht nog de kaarten versturen. Je kan de kaarten heel persoonlijk maken maar ook de gewone standaard kaarten zijn mooi genoeg om te versturen. De bewerkingsmogelijkheden van de foto’s die je gebruikt voor de kerst kaart zijn erg klein. Dus wie weet eerst even opleuken via Canva of photoshop en dan kan je hem uploaden naar Greetz.

Wel even opletten: De prijs van het kaartje is exclusief postzegels en exclusief BTW. En de kaart kan je in het laatste stadium aan meerdere mensen toesturen. Dat betekent dat je niet ‘Beste X ‘in je aanhef kunt zetten. Want dan krijgt iedereen die aanhef op zijn kaartje.

Wie zullen wij verrassen met een kerstkaart van Greetz?

online kerstkaart sturen GreetzWie zullen wij eens verrassen met een kerstkaart van Greetz? We hebben een tegoedcode gekregen dus we verrassen graag iemand namens jou. Geef even in een mail door wie jij een kaartje gunt en waarom.  Tot 10 december mag je iemand opgeven daarna gaan we sturen. Ongeveer 7 kaarten kunnen we sturen.

Een iemand krijgt nu al een kerstkaartje want we moesten het natuurlijk even uitproberen. Maar de wens is zeker helemaal en van harte gewenst. Laat maar weten als je hem gekregen hebt, als het goed is op 8 december.

Wil je zelf ook kerstkaarten versturen via Greetz? Begin dan bij deze kerstkaartenpagina.

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Bloghop december 2017: de eerste bloghop van dit mannenblog die ook door zoveel vrouwen gelezen wordt. Top is dat! Daarom mag iedereen meedoen met deze bloghop. Alle jongens en meiden tot zo'n 40 jaar mogen meedoen. Val je daar nou net wat boven en vind…
  • Gaan we dit jaar nog kerstkaarten versturen? He, kan je ook kerstkaarten versturen via Instagram ? Dat is hip, goedkoop en beter voor de oud papierbak. Kerstkaarten, ja of nee? Ik vind kerstkaarten vaak vreselijk duf. Zeker de kaarten met de foto van het heel…
  • Ga jij dit jaar op wintersport? De kerstboom staat en op naar de sneeuw! Of de sneeuw in Nederland gaat vallen dit jaar valt nog te bezien. Ik zag voorspellingen van een koude maar droge winter. Dat zou dan wel mijn favoriete winter zijn. Ik…
  • Veel mensen gaan er met de kerstdagen nog even tussen uit. Er zijn er genoeg die de kou en de sneeuw opzoeken maar ook veel mensen gaan juist in de kerstvakantie nog even naar Centerparcs of naar Thermae 2000. Om even de warmte te zoeken…

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie ‘toeslaan’. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen

2 gedachten over “Kerstkaarten versturen via Greetz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *