Kerstfeest op de Dam

Vroeger toen ik thuis woonde kon ik niet genoeg krijgen van de kerstavond. Op de een of andere manier lijkt het als ik nu terug kijk alsof we vanaf Sinterklaas toe leefden naar kerst. Met muziek, een boom, lichtjes, kaarsjes etc. Tegenwoordig duikelen we van de ene verjaardag naar de andere en dan ineens is het kerst. Maar wat ik geen enkel jaar wil missen is het Kerstfeest op de Dam.

Beetje raar misschien, maar ik hou er van. Net als van de Passion. Ik hou van de combinatie van beeld en geluid, van het verhaal dat versluierd verteld wordt. Ik hou ervan om te kijken naar die gezelligheid van mensen op de Dam. Ik zou er overigens niet aan moeten denken om er tussen te staan. Vanaf de bank, prima om mee te maken.

Eigenlijk vond ik de Kerstvolkszang van vroeger leuker maar das puur omdat het bij vroeger hoort vermoed ik. Ik kon er van genieten dat het Leger des Heils buiten op straat dan dezelfde liederen speelden als de ‘nederland zingt achtigen’ in de kerk zongen.

Kerstfeest op de Dam wordt op 25 december uitgezonden om 20.2o uur. Do, Dwight, Xander en Leona zijn de namen die genoemd worden voor dit jaar. Zij bezoeken de projecten en luisteren naar de persoonlijke verhalen van mensen die in het echte leven staan.

Meer info op de website van Kerstfeest op de Dam.

Ga je trouwens meedoen met de #Bloghop? Lees hier hoe en wat.

 

Chiel

Chiel

Communcatiemedewerker, blogger en online tekstschrijver at Stuk Verder Schrijven
Christen | vader| echtgenoot| '77 | Na jaren binnen de onderwijszorg gewerkt te hebben ben ik nu communicatiemedewerker en tekstschrijver. #hoogbegaafdheid #motivatie #geenzininschool.
Chiel

Dit vind je ook leuk!

  • Vorig jaar schreven we een blog over kerstkaarten sturen via Instagram. Deze kerst gaan we eens kijken hoe handig kerstkaarten versturen via Greetz in zijn werk gaat. Overigens stond de postbode vorige week ineens voor onze deur met een grote doos die ik toch echt…
  • Soms lees je iets wat je aandacht trekt. Ik ben geen lid van Refoweb maar als er eens iets moois te lezen is wil ik dat wel eens doen. Via Facebook of Twitter komt zo'n artikel dan 'tot mij'. Vandaag lees ik: "Prediking Gereformeerde Gemeente…
  • Koop jij inderdaad die mooie outfit en zit jij te stralen boven een rode vlinderdas of wurm jij je in zo'n foute kersttrui? Ben jij al dagenlang op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Hoe beleef jij kerst? Verlang jij naar dat ene echte…
  • Ben jij zo’n jongere die zondags zit te wachten tot de preek voorbij is? Of misschien val je zelfs in slaap? Ik herinner mij een dienst waarin de dominee een aantal jongeren letterlijk wakker schudde toen hij hun naam riep vanaf de preekstoel. Zelf zag…

Chiel

Christen | vader| echtgenoot| ’77 | Na jaren binnen de onderwijszorg gewerkt te hebben ben ik nu communicatiemedewerker en tekstschrijver. #hoogbegaafdheid #motivatie #geenzininschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *