februari 22, 2017 als er maar een stekker aan zit, jonge mannen laptop kopen

Als er maar een stekker aan zit!

Vroeger hadden we een buurman die echt allerlei hulpmiddelen had. Als er maar een stekker aan zit! Zeiden we vaak als we de nieuwe elektrieke grasknipper hoorden of een ander dom apparaat waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt.

Maar stiekem ben ik zelf ook gek op heel veel dingen waar een stekker aan zit. Als het schip met geld maar eens aankwam, dan wist ik het wel. Het gekst ben ik overigens op dingen waar je de stekker niet altijd bij nodig hebt. Behalve dan de elektrische tandenborstel en het scheerapparaat. Maar dat had je al gelezen. En caravans haat ik als ze op de snelweg rijden. Op de camping gedoog ik ze. Kan ook niet anders want ik heb er niets over te zeggen. Ik ontdekte pas trouwens een leuk blog over kamperen. Kampeermeneer, heet ie met leuke nieuwtjes en informatie over kamperen en handige kampeergadgets. En ik ben gek op kamperen maar dat wist je ook al.

Maar goed eigenlijk gaat het in dit blog over laptops.

Ik wil een nieuwe laptop kopen

Momenteel ben ik mij aan het beraden op een nieuwe laptop. Ik baal van deze slome Toshiba waar ik nu op zit te werken. Maar ja, hij is ook van 2013 en best intensief gebruikt. Toen ik deze laptop kocht heb ik heel bewust een 17″ beeldscherm gekocht omdat ik wist dat ik hem veel zou gebruiken en ook website zou gaan maken. Maar ik geloof niet dat ik dat weer zou doen.  Ik begrijp dat de 15,4 inch momenteel het populairst is. Op=opruiming paradigit

Omdat ik niet vreselijk veel op stap ben met mijn laptop hoef ik niet kleiner dan 13.3 inch te gaan lijkt mij.

Als ik nu een nieuwe laptop kopen ga dan maakt het haast niet uit welke ik koop. Hij zal altijd sneller zijn dan mijn huidige. Maar ik krijg de tip om te gaan voor de IPS technologie. Voor de betere inkijkhoek en mooie kleuren. Das dan wel weer interessant als je ook websites maakt zo af en toe.

Qua processor moet ik op de letters letten lees ik op computer totaal. Geen N aan het begin, wel een U aan het eind. En 4gb is vaak niet meer genoeg voor de taken die we tegenwoordig uitvoeren op de laptop. Ja en ik begrijp dat wel. Ik zit soms met 10 schermen tegelijk open. Ken je dat? Beetje snelheid is dan best wel prettig.

Waar ga ik mijn laptop kopen

Mijn eerste computer kocht ik bij Paradigit in Amersfoort. Gewoon omdat mijn ouders daar ook de computer hadden gekocht. Het was een Acer desktop die ik direct meesleepte naar Amsterdam omdat ik daar een jaar ging wonen tijdens mijn eerste echte baan. Ik was de koning te kijk met die computer. Op 3 hoog hadden we zelfs internet op de een of andere manier waar we geen cent voor betaalden. Snoertje, inbellen en dan heeeeeeel lang wachten tot er iets op het scherm verscheen.

Deze desktop sneuvelde toen ik boven een paardenstal woonde in hulshorst. Op een VRESELIJK moment. Ik dreigde namelijk bijna voor de tweede keer verkering te krijgen en ik wilde echt geen enkel mailtje van haar missen. Ik heb nog nooit zo snel een laptop gekocht, volgens mij bij de Dixons. Inbellen, mailen en chatten was het recept.

jongemannen wil laptop kopen
foto paradigit

Mijn derde computer was een desktop die ik kocht bij Paradigit in Utrecht. Na een paar jaar werd die ook zo langzaam dat we een nieuwe gekocht hebben. Naast de laptops die we ondertussen allebei ook al hadden.

Maar waar ga ik nu mijn laptop kopen? Wie weet weer bij Paradigit. Qua afwegingen in het keuzeproces helpen ze je hier al best een eind op weg. Check die link als je zelf ook een laptop wilt gaan kopen.

Paradigit heeft overigens ook een Outlet waar je nog best leuke laptops kunt kopen. Zo’n 230 euro korting zie ik op een Apple bijvoorbeeld. O, daar ga ik zelf ook nog even wat beter rondneuzen.

Snap jij wat je doet als je laptop koopt?

Ben jij zo’n computernerd die weet wat hij doet als hij een laptop koopt? En die ook weet wat ik moet doen en al die andere (christelijke) jonge mannen die t ook niet weten? Dan zoek ik jou misschien wel. Want het zou best leuk zijn als er op dit blog af en toe eens wat computergerelateerde verhalen gepubliceerd worden. Neem eens even contact op!

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'.
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Nu het einde van de vakantie weer in zicht is vliegen de aanbiedingen je weer om de oren. "School begint, dus zeker even een nieuwe laptop kopen!" En omdat je niet in je blote kont naar school gaat zijn ook de jeans weer flink in…
  • Vandaag is het wereld backup dag. Wie weet voor jou totaal overbodig omdat je alles al in de cloud bewaard. Dropbox of Google Drive, Onedrive je kent ze vast. Dan is deze vraag jou onbekend: hoe kan ik een back-up maken? Maar heb je nog…
  • Een paar weken geleden mailden we over de pre order actie van Coolblue. Nou, die actie is gisteren afgelopen en vanaf gisteren is de Samsung Galaxy note 8 dan ook in de winkel te vinden.  Mooi apparaat maar wellicht voor onze lezers niet helemaal de…
  • Lees hier de nieuwe winactie! Tot 30 juni 12.00 uur kon je meedoen aan de winactie die we hielden omdat we meer dan 50 volgers op Facebook hadden. Je kon een herenarmband winnen. In dit blog maken we de winnaar bekend en gaan we nog…
Getagd op:

Eén gedachte over “Als er maar een stekker aan zit!

  1. Ik heb vorig jaar een nieuwe laptop gekocht. Ik had wel een paar eisen: een i5 processor, een aparte videokaart (in de meest intel cpu’s zit ook een videokaart) en liefst zoveel mogelijk geheugen (4gb minstens) en voor niet al te veel geld (max. 600). Dat was dus goed zoeken, vergelijken, excelsheetjes bijhouden etc. En toen had ik er een gekocht. Bij de Paradigit inderdaad (prima winkel), maar… een paar dagen later hadden ze een betere deal bij Media Markt (openingsstunt). Ik kon ‘m nog terugbrengen en heb nu deze Asus (wel externe videokaart, 6gb geheugen). Daar ben ik best tevreden, hij heeft toen ik net op Windows 10 overging (Windows 8.1 was echt waardeloos) wel veel blauwe schermen gehad. Die had ik nooit met Windows 7. En de harde schijf is traag, dus eigenlijk wil ik er een SSD in zetten, maar dan moet ik flink gaan schroeven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *