Hoezo een website voor jonge christelijke mannen?

Ben ik nu degene die een website voor jonge christelijke mannen moet beginnen? Zijn er niet genoeg blogs voor mannen? En wat gaat een mannensite nu speciaal christelijk maken? En waarom speciaal voor jongeren en jonge mannen? Waarom niet gewoon voor christelijke jongeren in ‘t algemeen?

Wat ik vind over blogs voor mannen

Er zijn heel veel blogs over mannen. Maar ik wil de meeste van die blogs helemaal niet lezen. De man wordt vaak neergezet als een of ander hersenloos monster dat alleen maar aan vrouwen, sport en games kan denken. Ik geloof niet dat dat beeld recht doet aan de ‘normale’ man van deze tijd. Veel mannen zijn na de ‘derde helft’ op zaterdag gewoon weer een werkende, twijfelende, liefhebbende man. En zelfs die ‘derde helft’ daar doet lang niet iedere man van harte aan mee.

Er zijn aardig wat blogs en websites voor christelijke tieners en christelijke jongeren. Ik denk bijvoorbeeld aan Beam en Puntuit en Refoweb. En de HGJB komt met hun nieuwe online magazine heel dicht in de buurt van wat wij hier doen. Maar hier richten we ons echt alleen op jongens en jonge mannen. Op deze site is er ruimte voor twijfel, voor vragen en voor het enge ‘niet weten’. Want twijfel is niets meer dan een gezonde vorm van nieuwsgierigheid. Lees daarover dit blog eens.

Wat wil dit mannenblog voor christenen.

Dit mannenblog wil een platform zijn voor christelijke jonge mannen. Dit is een specifieke doelgroep binnen die grote groep mannen. Mannen die best willen lezen, die nadenken, die vragen hebben. Ik wil jonge mannen helpen om zichzelf te vinden binnen al die beelden die er bestaan van mannen. Ik wil dat er een plek is waar je rustig kan lezen en rondneuzen. Waar je af en toe prikkelende teksten kunt lezen over dat wat er speelt in de maatschappij. Maar ook heel persoonlijke softe mannelijke gedachten over geloof, relaties en werk.

een website voor jonge christelijke mannen, website voor christelijke jongerenWe willen hier graag dat jonge christelijke mannen leren man te zijn. Dat leer je het beste van iemand die net iets voor je uitloopt. Ik wil mij ook af en toe specifiek richten tot de mannen in de zogenaamde vrouwenberoepen. De mannelijke verpleegkundigen, de mannelijke groepsboeren en natuurlijk ook de Pabomannen. Ik draag speciaal de nieuwe meesters een warm hart toe. Want wat is het belangrijk dat onze kinderen ook mannen tegenkomen in hun leven. En dan bedoel ik ook echte mannen. Mannen die op een opleiding vol vrouwen stug hun mannelijke manier van denken en zijn hebben kunnen behouden. Een hele klus is dat op een pabo of binnen Social Work. Daar kan ik over mee praten.

Wat doen we op deze mannensite

We schrijven hier over de dingen die gebeuren in het leven. Ons eigen leven, het nieuws in de maatschappij zijn hier vaak uitgangspunten voor. Sommige blogs zijn diep en goed verantwoorde artikelen maar vaak zijn we snel, vluchtig en voor een goede begrijper toch diep genoeg.

Bemoedigen

We willen bemoedigen! We krijgen nu deze website al een poos in de lucht is steeds vaker signalen dat jongeren niet bemoedigd worden maar eerder ontmoedigd in hun zoektocht naar God, in hun leven met God. En helemaal in hun leven zonder God. We willen bemoedigen. We zitten in hetzelfde schuitje immers. En bovendien: “overwin het kwade door het goede” lezen wij in de Bijbel. Ook Jezus ging bemoedigend door het leven. Christelijke jongeren hebben bemoediging nodig.

Kietelen

Als jonge mannen (we weten overigens dat vrouwelijke christelijke jongeren net zo hard mee lezen) willen we graag Jezus volgen. Voor sommigen is dat lastig omdat ze vanuit hun kerk en gezin weinig mee krijgen omdat hun ouders aarzelen of zich niet ‘bekeerd’ voelen. Liefdevol en bemoedigend willen we dan zijn. Maar ook kietelend, want het gaat niet om weinig: leven met God gaat over alles in je leven hier op aarde en nog meer over het leven na je tijd op aarde. Dus daarom willen we kietelen: kom in de benen en verschuil je niet achter je twijfels en theologische warrigheden. Uitdagen is misschien een ander woord voor kietelen: schrijf en deel over je zoektocht of je leven met God.

shoppen

Ja vrouwen houden van shoppen maar mannen houden van hebben. En daarbij leven we als kinderen van God ook gewoon in deze wereld. Daarom schrijven we ook over merken en aanbiedingen, over het stof van deze wereld als laptops en sieraden.

geld verdienen

Op deze website voor christelijke jongeren kom je advertenties tegen en zogenaamde affiliatie links. We hopen namelijk ook een paar centen te verdienen met deze site. Het verdiende geld zal worden ingezet voor deze website: hosting, onderhoud maar ook het kopen en versturen van boeken die we bespreken. Sommige blogs worden op verzoek van adverteerders geschreven. In juni 2017 konden we met de opbrengst daarvan een bescheiden boekenbon sturen naar onze gastbloggers. Dat soort dingen. Deze site is als handelsnaam opgegeven bij de KVK onder de onderneming Stuk Verder 57836981.

Dus je zult ook wat advertenties en affiliate links gaan vinden. Die laatste zijn links naar websites waar jij artikelen kunt kopen. Zodra jij een artikel koopt via zo’n link verdienen wij daar op den duur een paar centen aan. We proberen samen te werken met christelijke ondernemingen. Wil je samenwerken, lees hier dan verder. (wil je ook werken met betaalde links: Start als affiliate bij TradeTracker waar we veel mee werken. Ook Coolblue en Jac Hensen komen regelmatig voorbij omdat lezers hebben aangegeven regelmatig bij die winkels te shoppen.

Wat hopen we met dit blog te bereiken

Ik hoop dat dit blog mag bijdragen aan de ontwikkeling en persoonlijke groei van jonge mannen. Ik hoop dat we in gesprek komen via deze website zodat we elkaar nog verder kunnen helpen. En zo’n gesprek levert dan weer mooie inspiratie voor een nieuw blog op. We hopen dat we elkaar kunnen inspireren en motiveren om ons leven met God en met elkaar serieus te nemen. Dat de vrucht van de Geest in ons leven zichtbaar mag worden! Dat is ons gebed voor al die lezers.

Opdat onze kinderen veel echte mannen gaan tegenkomen! Jonge mannen die zichzelf vinden midden in de wereld van de stereotypen. Echte vaders en ooms en buurmannen die aan de hand van hun hemelse Vader lopen!

En wie is ik?

Ik ik wat af op deze pagina. Maar wie zit er achter deze website? Ik ben Chiel Voerman. Ik ben begonnen als ‘reli-blogger’ op www.chielvoerman.wordpress.com waar ik nog steeds regelmatig iets post. Hier heb ik even wat meer info geschreven over mijn persoon.

Overigens vind ik het prima dat ik gezien wordt als initiator van deze website. ‘t Zou leuk zijn als er volgend jaar als kop boven dit stukje staat: wie zijn wij die christelijke jonge mannen een gezicht en een rustige plek op internet geven? Interesse? Hier lees je al even een update over de plannen voor 2017 voor deze website voor de jonge christelijke man.

update: na vier maand online zijn er twee bloggers aangesloten. Hopelijk volgen er nog velen.

update: na 6 maand hebben we regelmatig ‘onderonsjes’ via Instagram en zijn er nog twee bloggers aangesloten. Ik wordt zo langzamerhand wij!

En nu hup deze website voor christelijke jongeren, christelijke jonge mannen verder verkennen! Waar begin je? Kies één van de categorieën hieronder en dan vindt je je weg vanzelf verder.

Genieten en geloven 

Boeken en sociale media

Studeren en werken

Toeslaan

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je ook leuk!

  • Dit is een website voor christelijke jongeren en christelijke jonge mannen. Uiteraard zijn er best veel websites te vinden waar jonge christenen terecht kunnen. En daar zitten hele mooie bij. Maar we proberen het ook vanuit een andere invalshoek denken we. Jij komt ook op…
  • Wie zit er achter deze website voor christelijke jonge mannen in de leeftijd van 14 tot 45 jaar? Ik ben Chiel Voerman, getrouwd, vader van drie mooie kinderen. Op dit moment verdien ik mijn geld met het coachen van jongeren en jongvolwassenen. En dat zijn…
  • Door samen te werken kom je verder in het leven. Vandaar dat ik daar ook voor open sta. Ik doe graag ook iets voor je terug uiteraard. Schrijven, foto's, vragen, er is nog ruimte genoeg. En misschien zijn jouw advertenties voor jonge mannen wel erg…
  • Natuurlijk zijn er fora waar jij met je vragen terecht kunt. En als je die fora prima vindt dan kan ik daar alleen maar blij om zijn. Hier hoop ik dat je met je vragen en problemen komt waar je elders geen antwoorden kan vinden.…