januari 2, 2017 jongeren is het geld op na december, werk zoeken

En nu is het geld op na de dure decembermaand?

De decembermaand is voor veel mensen de duurste maand van het jaar. Als je aan alle feesten flink meedoet dan kan je er een hoop geld door heen jagen. Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar en dan praten we dus over cadeaus, kleren en vuurwerk. En wie weet zelfs een skivakantie. En ja, dan is het geld op, of niet? Hier onder zie je wat directe links naar vacatures en ik ben benieuwd op jouw antwoorden op mijn vragen.

Geld op, baan nodig!

Veel studenten beginnen het studiejaar zonder baantje om er even lekker in te komen. EerIk zoek werk als postbode studentenbaan, bijbaan, partimebaan, post bezorgenst even flink scoren en dan na de kerstvakantie weer lekker geld verdienen. Een van de leuke manieren om geld te verdienen is het rondbrengen van post. De postbedrijven willen momenteel zo goedkoop mogelijk de post rondbrengen. Dus ze zijn vreselijk blij met studenten, vutters en moeders. Je kan hier eens kijken naar de Vacatures want wie weet zit er iets voor je bij. Je kan gemakkelijk zoeken op postcode. Je kan ook op de foto hier naast klikken overigens.

Er is nog tijd zat over voor een kantoorbaan. Nu lekker tussen het studeren door de post rondbrengen. Lekker uitwaaien is goed voor je hersens.

Is je geld op en heb je een baan nodig en is je denkniveau hbo of universitair? Ook dan kan je beter regelmatig even kijken bij de vacatures van Post.nl want zeker in de randstad zijn die er wel op t gebied van financiën, logistiek en communicatie bijvoorbeeld.

Geld op, avontuurlijk werken via het uitzendbureau

Een andere mogelijkheid is om te werken via een uitzendbureau. De meeste steden hebben wel een zogenaamd ‘uitzendstraatje’ waar veel uitzendbureaus bij elkaar zitten. Zelf heb ik wel gewerkt via Randstad en Tempo-team bijvoorbeeld. Schoonmaakwerk heb ik toen gedaan in een afgebrande alluminiumfabriek. Alle kleuren stof heb ik daar gezien: groen, geel, grijs,blauw ongelooflijk. En ik werkte in een diepvriesdistributiecentrum midden in de zomer. Binnen was het -30 en buiten + 30. Das beste een verschil.

Voor partime en bijbanen kan je ook terecht bij Manpower. Op alle niveaus bieden ze werk door heel het land. Ga het avontuurlijke werken via het uitzendbureau aan. Goed voor je ervaring en verbreding van je horizon. Tegenwoordig zijn er ook bijbanen waarbij je je studie volledig gebruiken kunt. Schrijf je in en laat je verrassen.

De meeste uitzendbureaus halen hun vacatures ook gewoon van dezelfde websites waar jij ook toegang tot hebt. Kijk eens bij Adzuna bijvoorbeeld. Naast zoekprogramma hebben ze ook goede blogs (waar ze ons zelfs citeren).

Verdien je genoeg, kan je je kleine kamertje misschien inwisselen voor een studiotje.

Hoe ga jij met je geld om?

Hoe ga jij met je geld om? Wij hebben tegenwoordig het Zakgeldspel, wie weet ken je het wel. En we zijn in de naive veronderstelling dat de kinderen er wat van leren. Maar heb jij bepaalde uitgangspunten?

Heb jij bijvoorbeeld

  • bedacht hoeveel geld je wilt uitgeven aan goede doelen?
  • bedacht hoeveel geld je tijdens een avond stappen wilt uitgeven

En

  • is het geld voor jou of deel je gemakkelijk uit?
  • wat voor winkels bezoek jij graag en waarom?
  • leef jij goedkoop of gewoon lekker duur?

Laat eens weten?

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'.
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Eenzaamheid bij jongeren komt vaker voor dan we denken. Zo kopten de nieuwsberichten de afgelopen week. En hoe is het gesteld met de eenzaamheid bij jonge mannen? Of heel direct: voel jij je eenzaam? En direct daar achteraan: mag jij je eenzaam voelen van jezelf?…
  • Scheren is in vergelijking met tandenpoetsen een dure bezigheid. Als je je baard laat staan scheelt dat per maand best een paar centen. Scheermesjes zijn nu eenmaal duur. En ook niet verkeerd, sommige mannen worden er echt welk knapper op met een baard. Maar je…
  • Nou dat is wel een rechtstreekse vraag he? Waar wil jij als jonge man over lezen? Niet dat deze website een grote verzameling van verzoeknummers gaat worden hoor. Maar waar ben jij mee bezig? Als jonge man, als christelijke jonge man, als jongere vanaf 16…
  • Pas sprak ik een student van de pabo. Hij voelde zich als jonge man tussen de vrouwen lang niet altijd begrepen. Sterker nog, hij voelde zich afgewezen vanwege zijn manier van denken en voelen. Het is best zwaar als jonge man in een vrouwenomgeving. Dat…

Eén gedachte over “En nu is het geld op na de dure decembermaand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *