Heb jij iets met dieren en dierendag? God houdt van dieren blijkbaar.

Vandaag is het 4 oktober, dus dierendag. Mijn zoontje is deze dierendag mooi begonnen want hij heeft vannacht gedroomd van de ark van Noach. Hij weet veel over dieren maar en hij probeert van dieren te houden als hij ze in het echt tegenkomt. Met insecten en spinnen lukt dat, met dinosaurussen gaat het helaas wat lastiger.

Mijn dochtertje heeft niets met dieren, ze leest zelfs geen paardenboeken. Ze is panisch voor honden. Echt vreselijk bang voor het meest kleine hondje wat los rondloopt. Tjonge wat een toestand is dat. En zo onnodig en ik moet zeggen dat ik mij er niet in kan verplaatsen. En vandaag wil ze bijna niet naar school omdat ze niet zeker weet of er echte dieren in de klas zitten.

Vroeger wilde ik een hond en we zijn echt in het dierenasiel geweest om er één uit te zoeken. Maar uiteindelijk vond mijn vader toch dat hij geen zin had om in weer en wind te wachten tot de hond zijn drol had gelegd. Want de avondronde zou toch op hem neerkomen. Konijnen, kippen, cavia’s (die gingen altijd dood) en woestijnratten, ratten op gegeven moment leek het bij ons thuis wel een kinderboerderij. Dat kwam door mijn broertje die de MAS ging doen. Zelf nieste en proestte ik bij het verschonen van het konijnenhok en eigenlijk raakte ik die beesten zelf nooit aan.

Dierentuinen en het Dolfinarium vind ik wel leuk om naar toe te gaan. Ik hou best van dieren maar niet thuis in een veel te kleine ruimte.

In de bijbel staat een opmerkelijk vers over dieren. Ik bedoel Jona 4:11. Daar staat:

De Heer zei tegen Jona: “Jij treurt over de dood van deze boom. Het was een boom waar je niets voor hebt hoeven doen. Jij hebt hem niet laten groeien. Hij is in maar één nacht ontstaan en in één nacht weer doodgegaan. Jij wilde dat deze boom was blijven leven. Zou Ik dan niet treuren over de verwoesting van die grote stad Ninevé? Er wonen meer dan 120.000 mensen. Mensen die het verschil tussen goed en kwaad niet weten. Bovendien nog heel veel onschuldige dieren.

De dieren zijn voor God belangrijk! Hij heeft ze uiteraard niet voor niets ook in de ark laten komen. Maar hij houdt blijkbaar ook van dieren en vind het belangrijk dat ze er zijn. Dus moeten wij er ook voorzichtig en met respect mee omgaan. Lees hier nog een artikel over dieren in de bijbel.

En dat andere deel van die tekst is voor mij ook wel troostvol. Misschien vind jij het volledig onterecht, maar ik haal hier een vreselijke grote troost uit. We zijn vaak zo bang dat we het allemaal verkeerd begrijpen, dat we met een ingebeelde hemel de hel in gaan. Voor God is het verschil tussen goed en kwaad weten blijkbaar een argument. Niet iedereen weet het verschil tussen goed en kwaad blijkbaar na het eten van de verboden vrucht. En als jij dan het verschil af en toe niet weet en dan zal God daar dus rekening mee houden. Das mooi toch?

Heb jij iets met dieren?

 

Chiel

Chiel

Communcatiemedewerker, blogger en online tekstschrijver at Stuk Verder Schrijven
Christen | vader| echtgenoot| '77 | Na jaren binnen de onderwijszorg gewerkt te hebben ben ik nu communicatiemedewerker en tekstschrijver. #hoogbegaafdheid #motivatie #geenzininschool.
Chiel

Dit vind je ook leuk!

  • Terwijl ik gister het stuk over de tijger zat te schrijven luisterde ik via Spotify naar Opwekkingsliederen te laten omdat die mij regelmatig inspireren. En het lied 'U bent de Heer van de schepping' kwam voorbij. Hopelijk ken je het, maar omdat 329 best voorin…
  • Het blog over het Onze Vader heeft wel wat losgemaakt. Via Instagram heb ik bijvoorbeeld een leuk gesprek gehad met iemand die zich afvroeg of we de Vader wel Onze Vader mogen noemen. Een vraag die voor mij persoonlijk heel onbekend is. Want, als Jezus…
  • Heel veel studenten en scholieren ervaren chaos in hun hoofd. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je die chaos ervaart. Soms zijn het gedachten die niet willen stoppen. Soms zijn het projecten of taken die je half af hebt en die in je hoofd blijven…
  • Soms lees je iets wat je aandacht trekt. Ik ben geen lid van Refoweb maar als er eens iets moois te lezen is wil ik dat wel eens doen. Via Facebook of Twitter komt zo'n artikel dan 'tot mij'. Vandaag lees ik: "Prediking Gereformeerde Gemeente…

Chiel

Christen | vader| echtgenoot| ’77 | Na jaren binnen de onderwijszorg gewerkt te hebben ben ik nu communicatiemedewerker en tekstschrijver. #hoogbegaafdheid #motivatie #geenzininschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *