“Licht” is het thema van bloghop december 2017

Bloghop december 2017: de eerste bloghop van dit mannenblog die ook door zoveel vrouwen gelezen wordt. Top is dat! Daarom mag iedereen meedoen met deze bloghop. Alle jongens en meiden tot zo’n 40 jaar mogen meedoen. Val je daar nou net wat boven en vind je het vreselijk leuk: ik ga je identiteitskaart niet opvragen.

Had je onze introductie van het bloghop even gemist, dan kan je die hier nog lezen. Dan weet je alles wat je weten moet over deze bloghop. Wil je nog gauw zelf een blog starten, dan kan je hier lezen hoe je dat handig doet. Maar een eigen blog is niet verplicht!

Thema bloghop december 2017: Licht

Wij bijten het spits af en zijn de eerste zelf de eerste host. In deze donkere december maand leven we toe naar kerst. We versieren onze huizen en tuinen en vaak zelfs kerken met kerstlichtjes, kaarsen en kerstbomen. We sturen elkaar kerstkaarten, maken kerstkransen en eten kerstbrood. En tenslotte heb je misschien het geluk een puik kerstpakket te ontvangen van je werkgever.

En daar is ook het licht met een hoofdletter. Jezus die naar de aarde kwam als kindje. Om ….. om wat eigenlijk?

Daarom kies ik voor deze eerste bloghop van de christelijke jonge mannen als thema: Licht.

Je kan hier volgens mij heel veel kanten mee uit. Je mag een blog schrijven, een meditatie, een column, een prachtige foto, een schilderij. Gewoon iets dat bij jou past en wat bij jou naar boven komt als je denkt aan het thema Licht. Het mooist is het als je het een beetje persoonlijk maakt. Het mag ludiek, een kwinkslag, een serieus stuk. Misschien gaat het over kerst. Misschien gaat het over dat moment dat je van de ladder viel omdat je verstrikt zat in een serie kerstlichtjes, misschien kan je vertellen wat de komst van Jezus naar de aarde voor jou betekent.

Stuur je reactie in op uiterlijk 30 december 2017. De uitslag komt dan zo snel mogelijk zodat de nieuwe host zijn thema bekend kan maken.

Alles op een rij voor de bloghop:

  1. Schrijf op je eigen blog of website over het thema of onderwerp dat de host heeft gekozen. Plaats hierbij het logo van de bloghop. Als je geen blog hebt mag je het artikel opsturen ter publicatie naar info@christelijkejongemannen.nl. Lever dan ook minstens één passende foto aan.
  2. Publiceer het op je eigen blog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de bbloghop christelijke jonge mannenloghop. Vermeld hierbij een link naar het blog van de host waarin hij het thema bekend maakt.
  3. Ga naar het blog van de host en laat een url-link naar jouw blog achter in een reactie onder het blogbericht van de host.
  4. Je mag je blog ook neerzetten onder de daartoe bestemde post op onze Facebookpagina.
  5. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers.
  6. Let op! Stuur je inzending in vóór de deadline die de host heeft genoemd in zijn of haar blogbericht. De host maakt zo snel mogelijk na de deadline op zijn of haar weblog bekend wie de winnaar is van de bloghop.

P.S. Het is toegestaan meerdere artikelen in te sturen

Heel veel succes en sleep mensen mee!

Het zou geweldig zijn als er heel veel mensen mee zouden doen met deze #bloghop. Dus ken je anderen die leuk kunnen schrijven, wijs ze dan even op dit blog. Nogmaals, jongens en meiden, mannen en vrouwen mogen meedoen.

Succes! We zijn benieuwd naar jullie inzendingen.

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Via Facebook en Instagram hadden we even kort gepost hoe het zou zijn als we zouden starten met een #bloghop. Er is wel animo voor, dus dat is leuk! We gaan gewoon van start binnenkort en zien wel hoeveel mensen er uit eindelijk meegaan doen.…
  • Soms lees je iets wat je aandacht trekt. Ik ben geen lid van Refoweb maar als er eens iets moois te lezen is wil ik dat wel eens doen. Via Facebook of Twitter komt zo'n artikel dan 'tot mij'. Vandaag lees ik: "Prediking Gereformeerde Gemeente…
  • Ben jij zo’n jongere die zondags zit te wachten tot de preek voorbij is? Of misschien val je zelfs in slaap? Ik herinner mij een dienst waarin de dominee een aantal jongeren letterlijk wakker schudde toen hij hun naam riep vanaf de preekstoel. Zelf zag…
  • De vakantie komt zinderend dichtbij. Schoolpleinen zijn de hele dag vol met spelende kinderen en je kunt zomaar getuige zijn van een ludieke 'zwaai groep 8 de school uit actie'. In het centrum van onze stad struikel je ondertussen over de Duitsers en scholieren en…

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie ‘toeslaan’. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *