Benefietconcert Christian Verwoerd op 3 februari 2018 Nijkerk

Geeske van Laar vraagt aandacht voor haar actie voor het KWF. Ze gaat de Alpe d’HuZes fietsen maar nodigt je nu uit voor Benefietconcert Christian Verwoerd op 3 februari 2018 in Nijkerk. Dat is in het midden van het land dus voor IEDEREEN dichtbij. Als je direct over het concert wilt lezen scrol gerust naar beneden. Eerder verscheen in deze rubriek het verhaal van Camilo.

Fietsen, ik heb er een hekel aan. Als ik nu naar buiten kijk, zie ik dat het regent en hard waait, zoals wel vaker in Nederland. Ik snap dan ook niet dat de fiets één van de populairste vervoersmiddelen is in ons koude kikkerlandje. Sinds ik mijn rijbewijs heb, pak ik het liefst de auto. Ik scheur met alle liefde in mijn droomauto, de Ford KA, overal naar toe, alles om die fiets te vermijden. Toch kocht ik een half jaar geleden een racefiets, en dat was geen impulsaankoop. Ik zal jullie zo kort mogelijk vertellen hoe het kwam dat een fiets-hater een racefiets kocht.

Schokkend nieuws maakt dat ik een racefiets kocht.

Zeven jaar geleden werd er schokkend nieuws in onze kerk afgekondigd, een jongen van net twaalf jaar oud had leukemie, bloedkanker. Een jaar later hoorde ik van de Alpe d’HuZes, een actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, met als tegenprestatie zo vaak mogelijk de Franse Alpe d’Huez op fietsen. Dat wilde ik doen! Ik kocht een racefiets en ging trainen. Maar mijn school was het met deze actie niet eens, ik kreeg geen vrij in de eerste week van juni 2012, ik kon de Alpe d’HuZes wel vergeten.
In november dat jaar overleed de jongen uit onze kerk op veertienjarige leeftijd? Hij stierf in de volle overtuiging dat Jezus de Opstanding en het Leven is. Ik was boos, hoe kan God dit nu doen? Hij is nog zo jong! Ik verkocht mijn fiets en was even helemaal klaar met racefietsen.

Mijn vader deed in 2012 wel mee met de Alpe d’HuZes, en met succes, hij fietste vijf keer naar boven. Twee jaar later, in 2014, deed hij weer mee. Nu ging hij voor de zes beklimmingen, maar na vijf keer was de koek op. Op dat moment zat ik, een tikkie jaloers, op de bank in Nederland en volgde zijn zware tocht via zijn GPS.

Waarom sterven jonge mensen

Inmiddels kan ik nog steeds niet helemaal begrijpen waarom jonge mensen overlijden. Het voelt nooit helemaal eerlijk. Van wie ik wel accepteerde dat hij jong overleed, was Jezus. Jezus was pas 33 toen hij de geest gaf, dat heb ik me eerder nooit zo gerealiseerd. Hij was dus ook nog jong, maar niet tè jong. De Vader zag dat Hij er klaar voor was, dus accepteerde Jezus de drinkbeker, in het volle vertrouwen dat het goed was. Een kind van God mag ook weten dat het goed is, als de tijd daar is. Maar dat wil niet zeggen dat we niet hoeven te vechten tegen verschrikkelijke ziektes, zoals kanker. Jezus genas ook zieke mensen tijdens Zijn tijd op aarde. Beter willen worden, is dus zeker niet verkeerd. Maar dan moet er wel een goed medicijn voor zijn, en dat is in het geval van kanker niet altijd aan de orde.

Alpe d’HuZes Team Nijkerk

De actie Alpe d’HuZes is altijd speciaal voor mij gebleven, ondanks dat ik er nooit live bij was. Iedere keer dat ik de filmpjes zag op tv of YouTube, wilde ik toch wel weer meedoen. De sfeer en het gezamenlijke doel bleven trekken. Toen een vriend van mijn vader, die ook al twee keer eerder meegedaan had, bij ons op de koffie was en het idee van een ‘Team Nijkerk’ dropte, wist ik meteen: ‘Ik doe mee!’. Ik schreef me in, werd onderdeel van het team en kocht in september 2017 een racefiets.

Mijn stalen ros hangt te glimmen in onze garage. Glimmen, niet zo zeer omdat ik ‘m netjes poets, gewoon omdat ik ‘m nog niet gebruikt heb. In september vond ik dat het fietsseizoen wel afgelopen was en het nieuwe seizoen moet nu nog beginnen. Ik ben benieuwd wanneer mijn fietsseizoen start, ik hoop iets eerder dan 7 juni 2018, dè datum van de Alpe d’HuZes.

Benefiet Concert Christian Verwoerd op 3 februari in Nijkerk

Gemotiveerd om hard te trainen ben ik niet echt, waar ik wel echt gemotiveerd voor ben, is actievoeren voor KWF Kankerbestrijding. Al vanaf juni 2017 ben ik bezig met de organisatie van iets heel gaafs: een concert! Maar een artiest vinden die mee zou willen werken, dat was nog niet zo makkelijk. Christian Verwoerd, bekend van zijn vele top 1008-hits waaronder ‘Vol Ontzag’, komt samen met Erika de With en zijn band naar Nijkerk. Op 3 februari verzorgen ze een avondvullend programma met liedjes en verhalen.

Zo zie je maar, een hater kan toch zo ver komen om iets te doen waarvan ‘ie dacht dat ‘ie het nooit zou doen. Dus als jij nooit gedacht had dat je op wintersport zou gaan, pak dan toch je ski’s of snowboard en ga! Als je nooit gedacht had dat je koffie zou leren drinken, druk dan op het knopje van ‘cappuccino’ in plaats van ‘warme chocolademelk’.

En als je nooit gedacht dat je naar een concert van Christian Verwoerd zou gaan, doe het dan toch en koop je kaartje via https://www.truetickets.nl/e/11599/benefietconcert-met-christian-verwoerd-en-band-nijkerk

Meer over mij en mijn reis naar de Alpe te weten komen? Neem dan eens een kijkje op mijn deelnemerspagina of op de pagina van Team Nijkerk.

Praktische informatie Benefietconcert Christian Verwoerd

Dit unieke benefietconcert is ten behoeve van Alpe d’HuZes, partner van KWF Kankerbestrijding. ‘Team Nijkerk’ bestaande uit Wim, Christian en Maaike Stam, Henrik van Hoef en Hans en Geeske van Laar zullen naar Frankrijk afreizen om aan dit initiatief mee te doen. Zij fietsen en wandelen meerdere keren de bochten van de Alpe op en zamelen zoveel mogelijk geld in voor KWF. Dit benefietconcert draagt hier aan bij.
Het concert is in de Opstandingskerk, Hoefslag 132 in Nijkerk, de kerk is open vanaf 19:30 en het begint om 20:00. Tickets (€10,- excl. administratiekosten) zijn exclusief verkrijgbaar via www.truetickets.nl.

 

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

  • Dit is het eerste blog in een serie 'portret'. Camilo wil graag iets schrijven over adoptie. En nog specifieker over zijn adoptie. Adoptie, is God daarbij? Nou zeker, een krachtig getuigenis van Camilo. Ik zeg dit niet omdat ik iets tekort kom, want ik heb…
  • "Hou t em simpel", zei de man die ik begeleidde. "Tannou tammo, hou t em simpel". Hij zei het altijd en schreef het nooit. Dus ik zal 't wel verkeerd schrijven. Maar van deze man die echt niet kon leven in de normale grote mensen…
  • Terwijl ik gister het stuk over de tijger zat te schrijven luisterde ik via Spotify naar Opwekkingsliederen te laten omdat die mij regelmatig inspireren. En het lied 'U bent de Heer van de schepping' kwam voorbij. Hopelijk ken je het, maar omdat 329 best voorin…
  • Ben je d'r ook zo één? Heb je dat ook wel eens? Dat je achter je laptop gaat zitten om hele belangrijke dingen te doen? En dat er dan gewoon iets tussenkomt dat alle aandacht vraagt? Concentreer je roepen ze dan! Ik moet nu bijvoorbeeld…

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie ‘toeslaan’. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *