#FaithbasedFashion Anointed-Serie jonge ondernemers dl 6

Een korte serie waarin we jonge ondernemers aan het woord laten. We zijn benieuwd naar hoe ze het ondernemen ervaren en hoe ze dit plaatsen in het Koninkrijk van God. In deze zesde aflevering geven we het woord aan Benny Raterman van “ANOINTED”. Hij heeft ook een duidelijke vraag aan jullie.

#FaithBasedFashion?!?!

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Benny (Raterman), 34 jaar. Getrouwd en ik heb 2 kinderen. Geboren in Den Haag, getogen in Rotterdam en ik woon inmiddels al zo’n 14 jaar in Limburg (Wat liefde al niet met je doet).

Van origine ben ik grafisch vormgever. Dat wil zeggen: daar ben ik in geschoold. Tot voor kort heb ik daar nooit echt iets mee gedaan omdat ik werkzaam was in andere branches. Sterker nog, momenteel zit ik nog in een transitie-periode van een baan naar de opstart van mijn kersverse bedrijf in promotionele kleding.

Hoe kwam je erop een onderneming te beginnen?

Dat is niet zomaar van de ene op de andere dag ontstaan. Al van kinds af aan houd ik ervan om dingen te creëren en te ontwerpen. Als kind zijnde uitte zich dat in tekenen, het maken van strips en graffiti.
Later ben ik naar het grafisch lyceum gegaan en hier leerde ik uiteraard (ook) om digitaal te ontwerpen. Het is altijd mijn passie gebleven.

Voor de hobby deed ik altijd van alles voor vrienden en kennissen bij wijze van gunst. Ik ontwierp visitekaartjes en flyers, etc. Daarnaast maak ik de grafische designs voor mijn kerkgemeente die geprojecteerd worden op het beamer scherm tijdens onze de kerkdiensten.
Een aantal jaren terug heb ik wat grafische apparatuur aangeschaft om zelf kleding te maken en te bedrukken. Ook dit puur voor de hobby.

Na wat vriendendiensten te hebben gedaan kreeg ik al snel aanvraag na aanvraag en daar ben ik nu iets mee gaan doen.

Ook maakte ik weleens kleding voor mijzelf. Niet alleen omdat ik het leuk vond om te doen maar ook omdat de kleding die ik wilde (nog) niet bestond. Mijn stijl is erg casual. Ik hou van streetwear. Een jeans, sneakers en een t-shirt, snapback of een baseballcap of een lekkere hoodie.

Daar hing mijn kast mee vol. Maar niet per se met iets erop dat vertelde of uitdraagt wie ik ben.

Hoe bepaalt je christen zijn wat je doet?

Ik ben namelijk christen en ben daar ook nog eens trots op. Er is een bepaald moment geweest in mijn leven waarin ik Jezus heb ontmoet en Hem heb aangenomen als mijn redder en verlosser.

Ik maakte dus eerst een aantal shirts voor mijzelf met wat christelijke teksten erop. Na wat research ontdekte ik dat het Amerika erg gewoon is en dat er verschillende merken en designers zijn van christelijke kleding. Maar dat dit in Europa eigenlijk helemaal (nog) niet is. Toen is het idee geboren om een christelijke kledinglijn te ontwerpen.

Kleding dat iets vertelt. Geen schreeuwende teksten als: Jezus is koning in een standaard lettertype op een festivalshirt. Maar subtiele designs die de nieuwsgierigheid oproept van degene die het aanschouwen. Op mooie (en duurzame) kleding.

“ANOINTED” betekent gezalfd.  Want dat is wat we zijn, een gekozen generatie: gezalfd.  Gezalfd om uit te stappen en een verschil te maken in deze wereld. Gezalfd om een stukje hemel te brengen daar waar hel heerst. Gezalfd door Zijn Geest om te wandelen in Zijn voetsporen.

De vraag: willen jullie mij feedback geven op “ANOINTED”

Nu is het idee om dit merk 1-1-2018 te gaan lanceren. We zijn op de verschillende social-media platforms aan het promoten en voornamelijk ook aan het peilen.

Daarom vind ik het ook te gek dat mij de kans is aangeboden om een stukje te schrijven op deze geweldige site. Om een publiek te hebben van christelijke jongemannen die mij kunnen helpen met nuttige feedback.

Het zou mij enorm helpen als jullie eens een kijkje nemen op:
www.facebook.com/anointedW3ar of www.instagram.com/anointed.apparel

 1. wat vinden jullie ervan?
 2. waarom zou je het dragen? Of waarom juist niet?
 3. voor wie vind je het geschikt en voor wie niet?
 4. alles wat je verder zelf nog verzinnen kan.

Bedankt en Gods zegen toegewenst!
Benny

P.s. Liken = Gratis!

Zou leuk zijn als Benny van onze lezers een hoop reacties zou krijgen waar hij weer mee verder kan. Succes met je onderneming, hopelijk wordt het wat moois! Want, inderdaad, we zijn priesters van de Here, helpers van God lezen we in Jesaja 61:6.

webmaster
Volg mij

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie 'toeslaan'. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen
webmaster
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

 • Een korte serie waarin we jonge ondernemers aan het woord laten. We zijn benieuwd naar hoe ze het ondernemen ervaren en hoe ze dit plaatsen in het Koninkrijk van God. In deze tweede aflevering geven we het woord aan Rick Bijker. Ondernemer worden? Ik wil…
 • De artikelen over kleding worden aardig gelezen. Dat is grappig maar tegelijk ook heel logisch. Steeds meer inkopen worden immers online gedaan? Zeker mannen vinden het gemakkelijk dat ze niet hoeven te zweten in die klere pashokjes die altijd te klein zijn. Het blog over…
 • Het voorjaar is begonnen! En dat betekent voor veel jonge mannen dat ze op zoek mogen naar een vakantiebaan of misschien zelfs naar een echte eerste baan. Wat is nu geschikte kleding voor je sollicitatiegesprek. Zelf werkte ik na mijn examen een paar maanden bij…
 • En dan zit je aan een tafeltje in een restaurant met Robert. Een soort netwerkgesprek vanwege de opleiding die hij volgt. Tijdens het gesprek bleek dat Robert eigenlijk óók de ideale christelijke jonge man is om te schrijven voor deze website. Hij is één van…

webmaster

In deze rol schrijven we de wat algemenere blogs en de blogs in de serie ‘toeslaan’. Praat je ook mee in onze besloten groep op Facebook? Leuk! www.facebook.com/groups/christelijkejongemannen

Eén gedachte over “#FaithbasedFashion Anointed-Serie jonge ondernemers dl 6

 • Leuk dat je dit bent gestart! Ik zou de kleding zelf niet zo snel dragen, omdat de stijl niet zo bij me past, maar erg Leuk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *