januari 25, 2017 Jezus is de Heer, als jonge man je kroon aan Jezus geven

Lukt het jou als jonge man je kroon aan Jezus te geven?

Terwijl ik gister het stuk over de tijger zat te schrijven luisterde ik via Spotify naar Opwekkingsliederen te laten omdat die mij regelmatig inspireren. En het lied ‘U bent de Heer van de schepping’ kwam voorbij. Hopelijk ken je het, maar omdat 329 best voorin de bundel is die kans wel beetje klein denk ik. Lukt het jou om als jonge man je kroon aan Jezus te geven?

De regels “k Buig mij voor u neer en ik kroon u, o Heer” bleef door mijn hoofd zingen. Het past namelijk heel goed bij dat artikel over die tijger en de huiskat. Vanochtend was dit weer de eerste zin die ik dacht toen ik wakker werd en toen vond ik dat ik er een blog over moest schrijven.

Je wordt wakker met een wijsje in je hoofd en wie weet is dat wel de stem van God toch?

Krachtpatserij past een christelijke jonge man niet geloof ik. Te poezelig hoeven we ook niet te zijn. We mogen krachtige mannen zijn zolang we in Gods kracht staan. Opwekking 329 gaat nog voor de verantwoordelijkheden die we gisteren bekeken uit denk ik. Namelijk buigen voor God en Hem erkennen als de Heer van je hart:

U bent Heer van de Schepping en Heer van mijn hart.
Heer van het land en de zee.

Voor mij komt dat steeds weer binnen zo’n tekst. Ik hoef mijn eigen leven niet vorm te geven. Ik hoef niet koning te spelen in mijn zelfbedachte koninkrijk. U ben Heer van de Schepping. En je weet, woorden en gedachten gaan altijd voor gedrag uit. Dus het is een goed plan om iedere dag op te staan met dit liedje in je hoofd: U bent de Heer van de Schepping, maar ook van alles waar ik loop, zwem en over heen vlieg. Over alles waar ik over nadenk en over alle plannen die ik maak.

‘k Buig mij neer en aanbid U, o Heer, Heer alle heren blijft Gij.

Best moeilijk voor mannen en jongens toch? Je neerbuigen en de ander de leiding te geven. We willen allemaal graag de baas zijn. Of herken je dat niet? Iedere dag neerbuigen en zeggen: het gaat niet om mij vandaag, ik wil zijn waar U mij nodig hebt. U bent mijn Heer.

En dan gaat het nog verder voor mijn gevoel.

Als jonge man je kroon aan Jezus geven, christelijke jonge mannen, christelijke jongemannen, mannen, jongeren studenten, geloven in God

‘k Buig mij neer en ik kroon U, o Heer

Met alleen buigen en aanbidden ben je er nog niet. Je kan aan de buitenkant fijn religieus gedrag laten zien maar van binnen stil en opstandig zijn bijvoorbeeld. Of negatief, nonchalant. Het is goed om heel bewust iedere ochtend de kroon van je eigen hoofd af te pakken en die op het hoofd van Jezus te zetten. U bent de koning, ikke niet. Vandaag niet, nooit niet. En alstublieft Jezus hou die kroon goed vast want ik pak hem zo snel weer af.

De kroon afgeven aan Degene die er echt iets mee kan is voor mij steeds weer enorm bevrijdend. Hopelijk herken je dat en zou je daar iets over willen schrijven in de reacties hieronder. Er valt een letterlijke maar zeker ook een figuurlijke last van je af als je je leven in Gods hand legt. Want dat doe je dan eigenlijk: Uw wil geschiede!

Doe je oortjes in en luister naar dit lied. Laat het eens binnenkomen en schrijf in de reacties hieronder of op Facebook waar je aan moest denken. Wil je dat liever niet dat iedereen het leest, stuur dan een mail naar infoADchristelijkejongemannen.nl of stuur een PB via Facebook. Welkom!

Heb je geen oortjes? Koop ze hier! Via Coolblue of kies de juiste met de hulp van deze tekst. 🙂

De versie die op Spotify staat is mooier. Deze uitvoering stoort en is vreselijk te snel. Maar die kan ik hier even niet delen.

Had je trouwens de vragenlijst al even ingevuld? Want dan kunnen we deze site nog meer op jouw behoefte toespitsen.

Chiel

Chiel

Zelfstandig jongerencoach en online tekstschrijver at Stuk Verder
Christen | vader| echtgenoot| '77 | Na jaren binnen de onderwijszorg gewerkt te hebben ben ik nu zelfstandig jongerencoach en tekstschrijver. #hoogbegaafdheid #motivatie #geenzininschool.
Chiel

Dit vind je ook leuk!

  • Vandaag zag ik in mijn mailbox een mooi klein artikeltje binnen komen van Nico van der Voet. Misschien ken je hem wel omdat hij docent van je was vroeger. Of wie weet heb je zijn boek "waarom moet ik altijd helpen" wel eens gelezen. Een…
  • Een paar weken geleden schreven we deze vraag op: Moet de christelijke man een tijger zijn of een huiskat? Vandaag een antwoord. Even een citaat uit dat blog: Iemand wees mij op het initiatief van een andere site voor christelijke mannen. Een blog die er…
  • "Ik kom eens op visite om van jou te leren hoe je moet kamperen met jonge kinderen", dat zei hij toen hij hoorde dat we ook vorig jaar weer zouden gaan kamperen. Zelf gingen ze meestal in een vakantiehuisje of een huurcaravan op een grote…
  • Ben jij gevoelig voor prikkels? Ben jij gevoelig voor geluid? Heel veel mensen zijn heel gevoelig voor prikkels. Sensaties op hun lijf bijvoorbeeld of prikkels aan de oren. Soms ben je dan hooggevoelig/hoogsensitief en soms past het bij hoogbegaafdheid, ADHD of Autisme. Hoe dan ook,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *