maart 9, 2017

Kiezen voor Jezus, een column

Kiezen voor Jezus christelijke jongeren, christelijke jonge mannen
foto https://nl.wikipedia.org/wiki/Nick_Vujicic#

Hoe wij in het leven staan is vrijwel altijd negatief. Bij de meesten is het glas altijd halfleeg in plaats van halfvol zeg maar.

Er is één persoon, die ik ooit gezien heb, die altijd positief lijkt te zijn. Het glas is bij hem altijd halfvol. Zijn naam is Nick Vujicic.
Dat hij zo positief in het leven staat is best bijzonder. Hij heeft namelijk geen ledematen. Hij is geboren zonder armen en benen.

In zijn tienerjaren gaf hij zijn leven aan Jezus en God. Hij was er van overtuigd dat, als God een plan had voor die blinde man uit de Bijbel, dat Hij dan ook een plan had voor hem.
Nu geeft hij lezingen over de hele wereld. Gesteund door zijn vrouw en twee kinderen verteld hij iedereen die het horen wil over de goede God.
Vaak zijn zijn lezingen volgestopt met humor en zelfspot.Maar waar hij bijna altijd mee eindigt is een vraag. Dat is meteen ook de belangrijkste vraag van je hele leven. Namelijk: ‘Ga jij kiezen voor Jezus?’

Ik vraag mij wel eens af: ‘Hoe kies ik dan voor Jezus?’

Nu ik dit schrijf denk ik aan die armbandjes die je wel eens ziet. WWJD staat er op. ‘What Would Jesus Do’. Dit houdt in dat je je bij elke keuze moet afvragen wat Jezus gedaan zou hebben. Die keuze die Jezus zou maken, moeten wij dan ook maken.

Die keuzes zorgen er echter wel voor dat je vaak de leuke dingen in het leven misloopt. Maar dan moet je je afvragen: ‘Wat is beter en wat heb ik liever: Nu, in dit leven, even geen lol hebben en kiezen voor Jezus waarna eeuwige blijdschap volgt, of nu lol en dan de eeuwige dood?’

Wat kies jij?

Chiel
Volg mij

Chiel

Ik ben zelfstandig hulpverlener en coach voor jongeren en studenten. Daarnaast ook (online) tekstschrijver en blogger. www.stukverder.nl www.stukverderschrijven.nl 1977, getrouwd en drie kinderen. #hoogbegaafdheid, #spijbelen #autisme #motivatie #burn-out
Chiel
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *