hoezo een website voor jonge christelijke mannen

Ben ik nu degene die een website voor jonge christelijke mannen moet beginnen? Zijn er niet genoeg blogs voor mannen? En wat gaat een mannensite nu speciaal christelijk maken? En waarom speciaal voor jongeren en jonge mannen? Waarom niet gewoon voor christelijke jongeren in t algemeen?

Wat ik vind over blogs voor mannen

Er zijn heel veel blogs over mannen. Maar ik wil de meeste van die blogs helemaal niet lezen. De man wordt vaak neergezet als een of ander hersenloos monster dat alleen maar aan vrouwen, sport en games kan denken. Ik geloof niet dat dat beeld recht doet aan de ‘normale’ man van deze tijd. Veel mannen zijn na de ‘derde helft’ op zaterdag gewoon weer een werkende, twijfelende, liefhebbende man.

Er zijn aardig wat blogs en websites voor christelijke tieners en christelijke jongeren. Ik denk bijvoorbeeld aan Beam en Puntuit en Refoweb. En de HGJB komt met hun nieuwe online magazine heel dicht in de buurt van wat wij hier doen. Maar hier richten we ons echt alleen op jongens en jonge mannen. En uiteraard zou het leuk zijn als er ook een gesprek op gang kwam tussen de verschillende websites. Op deze site is er ruimte voor twijfel, voor vragen en voor het enge ‘niet weten’. Want twijfel is niets meer dan een gezonde vorm van nieuwsgierigheid.

Wat ik wil voor jonge christelijke mannen.

Ik wil graag een platform zijn voor christelijke jongeren en jonge christelijke mannen. Dit is een specifieke doelgroep binnen die grote groep mannen. Mannen die best willen lezen, die nadenken, die vragen hebben. Ik wil jonge mannen helpen om zichzelf te vinden binnen al die beelden die er bestaan van mannen. Ik wil dat er een plek is waar je rustig kan lezen en rondneuzen. Waar je af en toe prikkelende teksten kunt lezen over dat wat er speelt in de maatschappij. Maar ook mijn heel persoonlijke softe mannelijke gedachten over geloof, relaties en werk.

een website voor jonge christelijke mannenIk wil dat jonge christelijke mannen leren man te zijn. Dat leer je het beste van iemand die net iets voor je uitloopt. Ik wil mij ook af en toe specifiek richten tot de mannen in de zogenaamde vrouwenberoepen. De mannelijke verpleegkundigen, de mannelijke groepsboeren en natuurlijk ook de Pabomannen. Ik draag speciaal de nieuwe meesters een warm hart toe. Want wat is het belangrijk dat onze kinderen ook mannen tegenkomen in hun leven. En dan bedoel ik ook echte mannen. Mannen die op een opleiding vol vrouwen stug hun mannelijke manier van denken en zijn hebben kunnen behouden. Een hele klus is dat op een pabo of binnen Social Work. Daar kan ik over mee praten.

Wat ik doe op deze mannensite

Ik schrijf over allerlei zaken die nu eenmaal gebeuren in het leven. Mijn eigen leven, het nieuws in de maatschappij kunnen hiervoor het uitgangspunt zijn. Soms een diep en goed verantwoord artikel maar meestal is mijn stijl snel, vluchtig en voor de goede begrijper toch erg diep.

Ik ben zelf ook coach voor jongeren en heb veel ervaring binnen zorg en onderwijs. En vanuit die hoek zal ik regelmatig stevig uit de hoek komen. Stevig maar wel bemoedigend, kietelend en in beweging brengend.

En daarbij leven we als kinderen van God ook gewoon in deze wereld. En daar laat ik dan ook van alles van voorbij komen. Ik zal ook regelmatig blogs schrijven over merken en aanbiedingen omdat ik met deze website ook wat geld hoop te verdienen. Dus je zult ook wat advertenties en affiliate links gaan vinden. Die laatste zijn links naar websites waar jij artikelen kunt kopen. Zodra jij een artikel koopt via mijn link verdien ik daar op den duur een paar centen aan. Gewoon om deze site in de lucht te kunnen houden. (als dit erg booming wordt zal ik een mooi goed doel uitzoeken met wie ik mijn inkomsten zal delen).

Wat ik hoop met dit blog te bereiken

Ik hoop dat dit blog mag bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mannen. Ik hoop dat we in gesprek komen via deze website zodat we elkaar nog verder kunnen helpen. En zo’n gesprek levert dan weer mooie inspiratie voor een nieuw blog op.

Opdat onze kinderen veel echte mannen gaan tegenkomen! Jonge mannen die zichzelf vinden midden in de wereld van de stereotypen.

En wie is ik?

Ik ik wat af op deze pagina. Maar wie zit er achter deze website? Ik ben Chiel Voerman. Ik ben begonnen als ‘reli-blogger’ op www.chielvoerman.wordpress.com waar ik nog steeds regelmatig iets post. Hier heb ik even wat meer info geschreven over mijn persoon.

Overigens vind ik het prima dat ik gezien wordt alsĀ  initiator van deze website. ’t Zou leuk zijn als er volgend jaar als kop boven dit stukje staat: wie zijn wij die christelijke jonge mannen een gezicht en een rustige plek op internet geven? Interesse? Hier lees je al even een update over de plannen voor 2017 voor deze website voor de jonge christelijke man.

update: na vier maand online zijn er twee bloggers aangesloten. Hopelijk volgen er nog velen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Dit vind je ook leuk!