februari 13, 2017 gaan christelijke jongeren stemmen is belangrijk

Christelijke jongeren stemmen zoals hun ouders stemmen?

In het ND van afgelopen zaterdag kon je lezen dat de christenen die geraadpleegd zijn over de aanstaande verkiezingen eigenlijk allemaal al weten wat ze gaan stemmen op 15 maart 2017. Van de partijen die zich hebben aangemeld voor de verkiezingen doen uiteindelijk maar 28 partijen mee. De geraadpleegde lezers van het ND vinden het logisch dat ze zullen stemmen op een christelijke partij. En jongeren? In 2012 was het zo dat de meeste christelijke jongeren stemmen wat hun ouders stemmen. Als reactie op ons vorige blog over de tweede kamer verkiezingen zeiden verschillende jongeren dat ze het logisch vonden om op een christelijke partij te gaan stemmen.

Veel hoop dat de jongeren stemmen gaan

Omdat er zo veel jongeren voor het eerst gaan stemmen doen de partijen er veel aan om de jongeren te bereiken dit jaar. Er zijn verschillende initiatieven om jongeren naar de stembus te trekken. In ons vorige blog hadden we het al over Tim Hofmans. Nu een heel braaf initiatief van de NPO. Zij heeft een partijwijzer voor jongeren gemaakt. Dus als jij ook nog niet weet op welke partij je wilt gaan stemmen dan kan je hier de partijwijzer eens invullen. Onderin dit blog geven we nog wat links naar initiatieven om jongeren bij de politiek te betrekken.

Welke onderwerpen vinden jongeren die stemmen belangrijk?

Het panel dat in het Nederlands Dagblad de vragen beantwoordt kijkt voornamelijk naar de echt christelijke thema’s als abortus en euthanasie las ik in de krant. En dat zijn ook belangrijke thema’s voor christenen. Zeker als je er van uit gaat dat God degene is die het leven geeft en neemt en we daar niet op mogen ingrijpen. Maar let op, het gaat ook over thema’s als studiebeurs, leenstelsel en sociale huurwoningen. Dat zijn toch wel echt onderwerpen die over jou als jongere gaan.

Dat christelijke jongeren stemmen gaan is belangrijk!

christelijke jongeren gaan stemmen
Neem je stem serieus!

Jouw stem is belangrijk. De jongeren in Engeland konden zich voor hun kop slaan toen ze er achter kwamen dat ze door niet te stemmen actief hebben gekozen voor de Brexit. Jouw stem als christelijke jongere is ook belangrijk om het christelijk geluid te laten horen in Nederland.

Links om je verder voor te bereiden:

Is het waar?

Is het voor jou logisch om op een christelijke partij te stemmen? Stem jij automatisch wat je ouders stemmen? Ik ben benieuwd hoe jij daar over denkt.

Chiel
Volg mij

Chiel

Ik ben zelfstandig hulpverlener en coach voor jongeren en studenten. Daarnaast ook (online) tekstschrijver en blogger. www.stukverder.nl www.stukverderschrijven.nl 1977, getrouwd en drie kinderen. #hoogbegaafdheid, #spijbelen #autisme #motivatie #burn-out
Chiel
Volg mij

Dit vind je ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *